Rabu, 20 Februari 2008

Sup Buntut

Keperluan:
1 kg buntut sapi
2½ liter banyu
2 lenjer wortel sing gede
4 iji kentang
1 lenjer godong prei, jupuk ngisore wae
2 lenjer selderij
Bawang putih goreng saak cukupe


Keperluan kanggo bumbu:
4 iji cengkeh
2 iji kapulogo
½ sendok teh polo
½ sendok teh mrico
5 siung bawang putih
2 cm jahe (sak wungkul cilik)
lengo goreng sitik dianggo numis
uyah sak cukupe

Corone Nggawe:
1. Buntut sapi dimasak/digodog ning presto ± 45 menit nganti empuk tenan daginge. Yen wis empuk, jupuk buntut sapi-ne sisihno.

2. Bumbu2 diuleg sing alus, godong prei dirajang alus miring. Selderij rajang alus.

3. Enkrongke wajan isi lengo sitik, tumis bumbu2 mau disik nganti arum & layu, lagi cemplungke daging buntute, wolak walik roto, yen wis ngono cemplungke ning panci buillon daging buntut sing wis ditumis karo bumbu mau.

4. Godog maneh, wortel lan kentang dikatutno pisan. Uyah sak cukupe yen wis empuk lan mateng banjur diangkat.

5. Sajekno panas2 ning mangkok karo di-pyuri selderij lan bawang putih goreng, sego putih, sambel kecap utowo sambel bawang, emping, sing seneng kecut iso dikeceri sitik nganggo jeruk pecel / nipis.


Yok! Nggawe..... Wis kemecer ki....Hehehe!

Sumber : Resep Panganan Boso Jowo soko Mbak Ariane van de Heuvelesep

20 Ulasan:

Anonymous Tanpa Nama berkata...

Kuwe wes nggawe urong sop bontot iki? Nyong nek arek mangan tuku waey neng nggede, wes penak. He he he.. Suwi wes orak merene. Kuwe pon wes koyo orak karep merene, yolah koncone wes pirang-pirang.. :)

-Wongnom (nom tapi wes tuwo :)

Rabu, Februari 20, 2008 6:17:00 PTG  
Blogger cikin berkata...

wortel? godong prei? kapulogo? lengo?.. akeh seng aku orak paham. jowo johor orak podo jowo sabak bernam agak e'. ke aku seng orak reti? :p

Khamis, Februari 21, 2008 9:06:00 PG  
Blogger Luthfi berkata...

:(
i read this post at lunch time
and i have not eaten yet :(

*siap-siap mangan*

Khamis, Februari 21, 2008 1:18:00 PTG  
Blogger Penoreh Getah berkata...

penak iki di pangani kang.. hahaha

Jumaat, Februari 22, 2008 11:00:00 PG  
Anonymous de berkata...

nyem..nyem...

Ahad, Februari 24, 2008 10:54:00 PG  
Blogger A t i Q a h berkata...

haah la wak. enek sitik-sitik seng aku orak familiar perkataan ne. Istilah ki kadang-kadang lain melok nggon.
Suwi tenan orak mangan sop kuwi.nyum2..

Isnin, Februari 25, 2008 1:01:00 PG  
Blogger Sastri berkata...

waaa... wes suwi orak mampir nang kenea... eneng resep already... keskeskes...

Rabu, Februari 27, 2008 1:59:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

Wongenom,
Aku kerep merene, kue wae seng wes jarang mampir kene... Hehehe!

Aku nek orak mangan sup buntut sekali seminggu koyok lemes-lemes awak'e.. Hehehe!


cikin,
Aku pun orak reti bangeti. Nek takon karo wong tuo-tuo yo reti agak'e. :D


luthfi,
Enak bangeti mas! :D


Penoreh getah,
Hehehe! Tinggal mangan yo penak. Arek nggawe seng males :D


de,
Kemecer ndelok gambar kuwi... lueh wetenge. :D


atiqah,
Ha'ah. Koyok lain sitik jenenge. Kuwi Jowo Indonesia.


Sas,
Yok lungo Restoran Bjorn Taman Desa mangan sup buntut. Hehehe!

Rabu, Februari 27, 2008 2:28:00 PTG  
Blogger azie berkata...

erm...erm...haish, aku iso paham, tapi orak iso ngomong jowo tenan. iso ngomong sitik2 waeh.iki aku mampin nang blogmu, aku roso arek mampir waeh dino2.arek blajar neh, boso jowo.

arigatou!

Khamis, Mac 06, 2008 10:26:00 PG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

azie,
Kesuwon, mampir kene.

Yo orak opo. Boso Jowoku pun orak apik bangeti, iso ngomong sitik-sitik wae... :D

Jumaat, Mac 07, 2008 5:33:00 PTG  
Blogger azie berkata...

orak apik? apik tenan kok aku boco..kue ngomong apik tenan koyo nyai ku,muahaha..

Jumaat, Mac 07, 2008 7:58:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

azie,
Tapi nek dikiro standard boso seng asli, boso Jowoku orak apik... :D

Sabtu, Mac 08, 2008 6:22:00 PTG  
Blogger Ted berkata...

kah kah kah...kelako nak mati..walopun aku tak paham..tp aku tak tahan nak gelak tatau ape itu sup bontot...muahahahha

Sabtu, Mac 15, 2008 11:27:00 PG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

ted,
Isk! Kelakar pun boleh mati ek?

Hahaha!

Sabtu, Mac 15, 2008 8:45:00 PTG  
Blogger david santos berkata...

Hello!
Good menu and good food. Thank you.


Untuk mengelak tragedi sama berulang kembali, dan demi keselamatan anak-anak kita, kami sedang menganjurkan kempen ke seluruh dunia, memaparkan gambar NURIN JAZLIN JAZIMIN di blog-blog di seluruh dunia pada 25 April 2008. Janganlah kita melupakan NURIN JAZLIN.

Isnin, Mac 17, 2008 6:33:00 PG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

Wes sebulan sop buntut neng kene, orak sakit weteng mengko sopo-sopo seng mangan?

Lagu jowone kok makin sedep dirungokne. Bohosne pun keras koyok batu. Koyo lagu rock kapak. Ha ha ha! Eh, gableg kuwi opo to? Nyong kok kelalen.

~Wongnom

Sabtu, Mac 22, 2008 10:29:00 PG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

Mr David Santos,
Hello! In English we call it Oxtail Sup. :D

Now, Sharlinie and Asmawi. :)


Wongenom,
Hehehe! Orak sempet arek 'update' mas. Dino iki agek sempet. Beneran. :D

Lagu kuwi nik arek digawe nada tona telefon tangan pun apik. Hehehe!

Gableg kuwi nik orak silap 'keras kepala / degil.' Nik orak silaplah. Contoh ayat; Gableg tenan Pak Lah kuwi :D

Sabtu, Mac 22, 2008 4:18:00 PTG  
Blogger Exotica / Aida Kamsuri berkata...

Wes eneng resepi neh tapi ijek orak iso arek nggawe!

Sabtu, Ogos 30, 2008 5:22:00 PTG  
Blogger aoc gold berkata...

COLORS

[1]

What is pink? A rose is pink

By the fountain's brink.

[2]

What is red? A poppy's red

In its barley bed.

[3]

What is blue? The sky is blue

Where the clouds float thro'.

[4]

What is white? A swan is white

Sailing in the light.

[5]

What is yellow? Pears are yellow,

Rich and ripe and mellow.

[6]

What is green? The grass is green,

With small flowers between.

[7]

What is violet? Clouds are violet

In the summer twilight.

[8]

What is orange? Why, an orange,

Just an orange!

---------- by maple story account

Sabtu, September 06, 2008 12:22:00 PTG  
Blogger dilaOHdila berkata...

black...kok ono sup buntut to
sing orakorak ayye kuwe kuwi (hehehehehe)

Rabu, September 17, 2008 7:01:00 PG  

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

Pautan pada catatan ini:

Buat Pautan

<< Laman utama