Sabtu, 1 Disember 2007

Pantun Jowo

Wes suwi jugak aku orak nolis nang kene. Senyep wes telung minggu. Sampek mas Wongenom [seng nggarang & pinter nolis sajak kuwi] wes nakoni aku, kenopo aku wes suwi orak nolis nang
kene. He he he.

Mau isuk, tangi turu, sak urunge adus, aku sempet bukak 'notebook' terus ngawe pantun. Nek orak nggenah pantune, kasar bosone, njaluk ngapurolah yo. Maklumlah pantun 'ekspress'.


Mas Wongenom kerep merene
Dhadi koncoku sampek sak iki
Rasuah nang kono rasuah nang kene
Opo arek dhadi Malaysiaku iki

Melaku-melaku nang Parit Botak
Mampir diluk omah Wak Sarip
Menteri ngomong rak nganggo otak
Ngapusi rakyat urip-urip

Nyilih motor bojo Wak Wageh
Lungo mbandar ngepos surat
'Yang Berhormat' semakin sugeh
Rakyat susah dibenke melarat

Yaie lanang nang kebon cino
Mancah semak ngumpul belarak
Islam Hadhari dilaung saban dhino
Ngomonge waey ngamale orak

26 Ulasan:

Blogger Sastri berkata...

fuyyooo... tangi turu direct bukak laptop yoo... ideas come like waterfall is it? njalok ngapuro laaa sas mix boso ney... wes suwi orak ngomong jowo, a lot wes forgot... :p

Sabtu, Disember 01, 2007 3:09:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

Ilham teko orak kiro mosone. :D

Kuwi wes koyok boso rojak petis Muar kuwi. Boso Jowo + boso Mbelayu + boso wong putih. Isk! Isk! Isk!

:p

Sabtu, Disember 01, 2007 3:15:00 PTG  
Anonymous wongnom berkata...

Assalamualaikum,
Nyong sukak mbangeti karo pantun kuwi. Memang tenan opo seng kuwe ngomong.

Nomone waey imam,
Tapi nggolek bojonan mualap orak iso ngenggo kodongan. Cangkeme ngomong koyo pande mbanget ilmu Islame, tapi bjone karo anak'e podo waey. Menantune meneh, ngomong wong koyok berok, ndeay kaey seng berok gedi. Mboh la.

Isnin, Disember 03, 2007 9:47:00 PTG  
Blogger cikin berkata...

dolan neng kene diluk.

kepiye iso golek pantun koyo ngono yo? aku arek ngomong pun susah.. arek pantun, double susah. heheh..

Selasa, Disember 04, 2007 3:18:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

Wongnom,
Waalaikumussalam warohmatullah,

Kuwilah. Nek ngomong waey orak dilakoni, bocah cilikpun iso nek koyok ngono.

Ben ilmune sitik tapi ngamale akeh. Istikamah. Ojo ilmune waey seng akeh, ngomong koyok ndiea waey seng bener wong lain kabeh orak reti, tapi ngamale orak. Sio-sio urip nek koyok ngono. Meneh nek wes dhadi pemimpin. Akeh tanggungjawape. Kuwi seng disoal 'nang kono' mengko.


Cikin,
Arek mampir suwi-suwi pun keno cikin. :D

Kuwipun suwi jugak arek siapne pantun kuwi. Patang jam agek siap kuwi. He he he.

Selasa, Disember 04, 2007 4:30:00 PTG  
Blogger sitinurulhawa berkata...

nek melaku melaku nang parit botak mampir omahku!

Rabu, Disember 05, 2007 2:35:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

nderek mampir..

tamim
http://kawruhjawi.wordpress.com

Khamis, Disember 06, 2007 12:38:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

sitinurulhawa,
O, kuey manggon nang Parit Botak yo? Wes suwi tenan orak ngeliwati kono. :D


tamin,
Mengko nek sempet, aku mampir nang enggonmu yo. Kesuwon, mampir kene.

Khamis, Disember 06, 2007 2:22:00 PTG  
Anonymous wongnom berkata...

Assalamualaikum,

Mampir merene arek ngeteh karo kuwe. Lho sebok pulak'eay! Esek nandor kembang karo pokok kayu ke udhan-udhan koyok ngene? Opo kesah orak, janji duite melebu.

Tangi turu teros raup,
Ngombe kopi mangan getuk;
Eleng-eleng isek urip,
Ojo nggawe kerjo terkutuk.

Saje waey arek ngetes mantun pulak.

Sabtu, Disember 08, 2007 4:38:00 PTG  
Anonymous ayumkay berkata...

salam.

waaaahhh podo pinter nulis pantun jowo. tahniah!

ono meneng seng arek ditulis tapi orak reti piye arek luahkan.. rok opolah yo sek sok mampir meneng.

gabeh waras yo :)

Isnin, Disember 10, 2007 2:05:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

wongenom,
Waalaikumussalam,

Udan-udan ki ngawe kerjanan lain pulak mas. Masang paip, ngawe pelan, nyiapne kertas kerjo pulak. Janji ono duit melebu, nek orak ono seng melebu, orak mangan mengko. He he he.

Wah! Apik tenan pantunmu kuwi mas. Nek dilebokne njero koran pun apik kuwi. [Opo gelem opo rak koran BH / MM nyiarne pantun Jowo yo? :D]


ayumkay,
Waalaikumussalam,

Sekali-sekali pantunanlah pulak. :D

Nek koyok ngono, iyolah. Ojo lali mampir kene maneh yo.

Alhamdulillah, waras sak warase. :)

Isnin, Disember 10, 2007 5:54:00 PTG  
Blogger AtiQah berkata...

salam..
iki first time aku merene..
kek mbien kerungu enek blog ki, tapi baru saiki sempet merene..
tahniah la yo wak...hehe

Rabu, Disember 12, 2007 1:44:00 PG  
Anonymous caknonomalangasli berkata...

Lek ndhik kene diarani Parikan...
Rodok bedo karo pantune Melayu, biasane yo dilagokno...heheheh

Mampir maneh nang

http://bambangpriantono.multiply.com

Matur nuwun

Jumaat, Disember 14, 2007 6:13:00 PTG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

atiqah
Waalaikumusalam,

Kesuwon, mengko mampir maneh yo. :)


caknonomalangasli
Salam mas,

Orak paham bangeti opo seng kue ngomong kuwi. Boso Jowoku orak duur. He he he.

Aku wis mampir nang blogmu. Apik tenan blogmu yo... :D

Isnin, Disember 17, 2007 12:36:00 PTG  
Anonymous wongnom berkata...

Assalamualaikum,
Wes turu urong? Ngesok royo kaji. Akeh korbane neng kampongmu kono yo? Nyong orak balik kampong. Neng kene waey nyong royo.

Royo kaji bodho royo,
Ojo lali nyembeleh korban;
Urip neng dunio nggolek syurgo,
Nggawe kebajikan yo temenan.

*Lagune kuwi kok sedep temen to..

Khamis, Disember 20, 2007 12:40:00 PG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

wongenom,
Waalaikumusalam,

Akeh jugak wong kampungku seng korbanan. Kabeh korbanan lembu, ono la patang-limang ekor. Alhamdulillah.

Wah apik tenan pantunmu kuwi... :)

* Lagu Jowo nek dirungukne saban dhino yo dhadi 'enak'... :D

Rabu, Disember 26, 2007 11:51:00 PG  
Anonymous wongnom berkata...

Assalamualaikum,

Entek taun iki. Pirang-pirang masalah dunio orak entek-entek. Eneng wong merepek mboh opo-opo; wong luar negoro seng mati kepaten karo rusuhan, dikaitne karo neng negoro dewek. Nyong wes ngagak kawet wong wedhok kaey kepaten. Mesti eneng wong merepek. Mboh opo-opo la wong kaey. Orak wes-wes arek nyekel kuoso, lepas kuwi ngewedikne wong lain. Koyo la kito iki goblog mbanget.

Moso banjir kaey ndeay penak-penak nunggang bot ndelok kampong seng keneng banjir. Lepase kuwi gambaran moso salaman, konone ngambil berat la... Walah...

Isnin, Disember 31, 2007 8:21:00 PG  
Blogger blackpurple @ jowopinter berkata...

Wongenom,
Waalaikumussalam

Embohlah mas. Dunio wes nyanyuk. Wonge pun milu nyanyok. Koyok ngonolah.

Mau bengi, aku ndorong2 nang ngomah, ndelok tv, nang TV siji ketok imam gedi Islam Hadhari kuwi. Ngomong waey negoro Islam tapi kok nyambut taun baru pesta-pestaan, konsert-konsertan, sukak-sukak'an. Kan apik ngawe solat hajat, tahlilan nang mejid. Mejid waey gedi, apik, mewah tapi digawe perhiasan waey.

Embuhlah....

Embuhlah mas.

Selasa, Januari 01, 2008 6:32:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

salam...kabare kang! kok wes suwi orak diupdate kang? enek sopo2 seko ranggem opo rak?

seng bener,
opoiki.ikiopo@gmail.com

Khamis, Julai 31, 2008 12:04:00 PG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

Howdy,

I mostly visits this website[url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips].[/url]Lots of good information here monggo-mampir.blogspot.com. I am sure due to busy scedules we really do not get time to care about our health. In plain english I must warn you that, you are not serious about your health. Recent Scientific Research shows that nearly 80% of all United States grownups are either fat or overweight[url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips].[/url] Hence if you're one of these people, you're not alone. In fact, most of us need to lose a few pounds once in a while to get sexy and perfect six pack abs. Now the question is how you are planning to have quick weight loss? [url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips]Quick weight loss[/url] is not like piece of cake. You need to improve some of you daily habbits to achive weight loss in short span of time.

About me: I am author of [url=http://www.weightrapidloss.com/lose-10-pounds-in-2-weeks-quick-weight-loss-tips]Quick weight loss tips[/url]. I am also health expert who can help you lose weight quickly. If you do not want to go under difficult training program than you may also try [url=http://www.weightrapidloss.com/acai-berry-for-quick-weight-loss]Acai Berry[/url] or [url=http://www.weightrapidloss.com/colon-cleanse-for-weight-loss]Colon Cleansing[/url] for fast weight loss.

Ahad, Mac 21, 2010 7:58:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

I'm really enjoying the design and layout of your website. It's a
very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit
more often. Did you hire out a designer to create your theme?
Great work!
My site :: Ultra Slim Patch Reviews

Rabu, Disember 05, 2012 12:19:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

This paragraph offers clear idea in favor of the new viewers of blogging, that in fact how to do
blogging.
Here is my blog ; Dark Spot Removal

Rabu, Disember 05, 2012 1:24:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

This paragraph offers clear idea in favor of the new viewers
of blogging, that in fact how to do blogging.
My webpage: Dark Spot Removal

Rabu, Disember 05, 2012 1:24:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

It's an amazing piece of writing for all the online viewers; they will take benefit from it I am sure.
my site > Auravie Wrinkle Cream

Rabu, Disember 05, 2012 2:54:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a
quick shout out and say I really enjoy reading through your blog posts.
Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics?
Appreciate it!
Also see my site - Search Engine Optimization minneapolis

Rabu, Disember 05, 2012 3:18:00 PTG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

endok pitek pangan asu rupamu koyok asu

Sabtu, Jun 22, 2013 10:29:00 PTG  

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

Pautan pada catatan ini:

Buat Pautan

<< Laman utama