Sup Buntut
1 kg buntut sapi
2½ liter banyu
2 lenjer wortel sing gede
4 iji kentang
1 lenjer godong prei, jupuk ngisore wae
2 lenjer selderij
Bawang putih goreng saak cukupe
Keperluan kanggo bumbu:
4 iji cengkeh
2 iji kapulogo
½ sendok teh polo
½ sendok teh mrico
5 siung bawang putih
2 cm jahe (sak wungkul cilik)
lengo goreng sitik dianggo numis
uyah sak cukupe
Corone Nggawe:
1. Buntut sapi dimasak/digodog ning presto ± 45 menit nganti empuk tenan daginge. Yen wis empuk, jupuk buntut sapi-ne sisihno.
2. Bumbu2 diuleg sing alus, godong prei dirajang alus miring. Selderij rajang alus.
3. Enkrongke wajan isi lengo sitik, tumis bumbu2 mau disik nganti arum & layu, lagi cemplungke daging buntute, wolak walik roto, yen wis ngono cemplungke ning panci buillon daging buntut sing wis ditumis karo bumbu mau.
4. Godog maneh, wortel lan kentang dikatutno pisan. Uyah sak cukupe yen wis empuk lan mateng banjur diangkat.
5. Sajekno panas2 ning mangkok karo di-pyuri selderij lan bawang putih goreng, sego putih, sambel kecap utowo sambel bawang, emping, sing seneng kecut iso dikeceri sitik nganggo jeruk pecel / nipis.
Yok! Nggawe..... Wis kemecer ki....Hehehe!
Sumber : Resep Panganan Boso Jowo soko Mbak Ariane van de Heuvelesep